caută

Wattpad ♥

sâmbătă, 25 februarie 2017

Opinia - opera lirica

Liricul ca forma de maifestare a subiectivitatii deschide cititorului posibilitatea regasirii de sine, oferindu-i cheia cunoasterii misterelor in care e invaluita existeanta.Ecourile vietii simtite si nemarturisite ale autorului se amplifica in operele lirice prin exprimarea directa a trairilor, sentimentelor, emotiilor.

Opera literara este o creatie ce contureaza un univers imaginar printr-o simbioza dintre firma si continut, dezvaluie viziunea autorului despre lume. Receptarea acesteia presupune descifrarea unor semnificatii ce configureaza mesajul.

Un astfel de univers imaginar este construit si in poezia X scrisa de Y ce surprinde TEMA.

In opinia mea, mesajul operei este ilustrat de elementele compozitionale si originalitatea imaginilor artistice si a figurilor de stil.

In primul rand, titlul ca element paratextual, deschide cititorului un orizont de asteptare, constituindu-se intr-o prima cheie de lectura. E reprezentat de X, anticipeaza TEMA. Modul de expunere. Imbinarea descrierii cu monologul liric adresat/confesiv prn care sunt exprimate trairile....

In al doilea rand, imaginile artistice (ce fel de) au un rol esential in conturarea semnificatiilor. Modul unic in care e perceputa TEMA, se dezvaluie prin intermediul figurilor de stil (....).

In concluzie, cheile de lectura reprezentate de titlu si de organizarea discursului, imaginarul poetic reflecta TEMA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu